• Jak ušít náplet s přehybem přes nožičku – fotonávod

    Jak ušít náplet s přehybem přes nožičku – fotonávod

    V tomoto fotonávodu si ukážeme, jak ušít praktické zakončení nohavic na pyžámko, tzv náplet s přehybem. Lze jej nosit jako klasickou nohavici a když je potřeba, tak lze přehnout přes chodidlo a použít místo ponožky.


  • Jak ušít kousátko – fotonávod

    Jak ušít kousátko – fotonávod

    Přemýšlíte, jaký milý dárek byste mohli ušít pro svou neteř nebo třeba kamarádčino miminko? Kousátko je hezký dárek a máte ho ušitý raz dva! Tak se pojďme podívat, jak na takového ušatého uličníka.


  • Jak ušít sedací vak – fotonávod

    Jak ušít sedací vak – fotonávod

    Hodil by se vám nějaký pohodlný sedací vak, třeba na balkon nebo když přijde víc návštěvníků, než se vejde na váš gauč? Není potřeba utrácet spoustu peněz. Docela jednoduše si takový pohodlný sedací vak můžete vyrobit sami. V tomto článku vám ukáži, jak na to.


  • Jak ušít zatemňovací závěsy „Black out“ – Fotonávod

    Jak ušít zatemňovací závěsy „Black out“ – Fotonávod

    Pokud chcete zvýšit kvalitu svého spánku nebo prodloužit dobu, kdy se Vaše děti ráno probouzí, zatemňovací závěsy jsou ta správná volba. Je neuvěřitelné, o kolik dokáží snížit sětlo v pokoji. Závěsy se samozřejmě dají koupit již hotové, ale ´to bychom se připravili o veškerou zábavu. Navíc, pokud Vám nevyhovují standardní rozměry, je nejlepší si závěsy…


  • Hadříky do kuchyně – pro začátečníky – na overlocku

    Hadříky do kuchyně – pro začátečníky – na overlocku

    Koupili jste si overlock a zatím se s ním jen seznamujete a hledáte, na čem si šití nacvičit? Tak zkuste vzít pár starých ručníků a pomocí tohoto návodu si ušijte hadříky do kuchyně. Je to velmi jednoduché a navíc dáte nové využití něčemu, co už byste třeba vyhodili. Tak pojďme na to 🙂


  • Jak si vyrobit podsedák na židli (fotonávod)

    Jak si vyrobit podsedák na židli (fotonávod)

    Máte chuť si trochu oživit kuchyň nebo vám židle úplně neladí s barvami ve zbytku pokoje? Jednoduchým řešením je ušít si podsedáky na židle přesně podle vašich představ a z barevné palety, která se hodí do vaší představy. Je to opravdu jednoduché, tak pojďme na to.


  • Jak ušít bavlněnou šňůrku (třeba na roušku) – tzv. proužek na čtvrtiny

    Jak ušít bavlněnou šňůrku (třeba na roušku) – tzv. proužek na čtvrtiny

    Zaznamenala jsem ve svém okolí spoustu lidí, kteří nemají příliš zkušenost s šitím a přesto chtějí pomoci ušít nějaké roušky. Největším problémem se zdá být ušití šňůrky/tkaničky, za kterou se šňůrka zavazuje. Proto jsem si pro vás připravila jednoduchý návod s pár tipy, jak na to. Zaznamenala jsem ve svém okolí spoustu lidí, kteří nemají…


  • Jak ušít bryndák s motýlkem (fotonávod)

    Jak ušít bryndák s motýlkem (fotonávod)

    V tomto článku si ukážeme, jak ušít bryndák s motýlkem. Takováhle frajeřinka se vám může hodit na různé slavnostní události, ať už jdete s děťátkem třeba na svatbu nebo kamarádi pořádají zahradní párty.


  • Jak ušít pytlíky na ovoce a zeleninu (+ foto)

    Jak ušít pytlíky na ovoce a zeleninu (+ foto)

    Také se snažíte trochu snížit množství odpadků, které produkujete? Velmi snadno se dá omezit třeba spotřeba igelitových pytlíků, které se v přírodě rozkládají 25 let… Stačí si do batohu přihodit pár látkových pytlíků a ovoce nebo zeleninu si v obchodě nasáčkovat raději do nich. Takové pytlíky je velmi jednoduché ušít. A navíc můžete použít všelijaké…


  • Jak ušít RAGLÁN ze starého trička

    Jak ušít RAGLÁN ze starého trička

    Máte doma oblíbené tričko, které už není, co bývalo a chtěli byste ho nějak oživit? Poslední dobou docela frčí baseballové tričko alias raglán, tak jsem si zkusila jedno tričko právě tímto způsobem přešít. Myslím, že to dopadlo docela dobře, tak jsem vám postup nafotila a v tomto článku vám ukážu, jak na to.